Lokale producenten komen samen met onze chefs en delen hun passie: bon appétit!
Chef
De EAT LOCAL-bijeenkomsten vloeien voort uit onze liefde voor de gastronomie. Samen met APAQ-W zorgen we voor een rendez-vous tussen een gastronomische chef (Jeremy Vandernoot – uit de TV Show TOP CHEF), een chef uit de streek waar de ontmoeting plaatsvindt, en een Waalse producent voor een culinaire vereniging van hun talenten!
De EAT LOCAL-bijeenkomsten staan voor het delen van culinaire talenten, knowhow, excellence, maar zeker en vooral passie voor streekproducten. Een bijeenkomst waar zowel chef-koks als producenten staan te trappelen om hun passie met u te delen!
De EAT LOCAL-bijeenkomsten zijn ook een ontdekking van lokale spelers (producenten en chefs) die dag in dag uit vechten om het Waalse terroir te verdedigen en te voldoen aan de behoefte om goed te eten.
Concreet zullen de bijeenkomsten als volgt plaatsvinden:
1. Bezoek door de gastheer/ gastvrouw die zijn/ haar verhaal en productieproces uitlegt
2. Het bezoek eindigt met een proeverij van de producten van de producent en andere uitgenodigde producenten
3. De chef-kok van dienst creëert gastronomische proeverijen met de producten van de aanwezige producenten
Les artisans présents à la Ferme du Vieux Tilleul (Les petits gris de Namur):
- Ferme du Vieux Tilleul
- Ferme Limbort pour ces pleurotes et shiitakés : www.fermelimbort.be
- Le safran de Cotchia : safran et produits dérivés : www.safrandecotchia.com
- L’huilerie du Stwerdu pour son huile de colza et sa crème colzamique : https://www.facebook.com/stwerdu/
- Nectar and Co : miel et autre produits dérivés : http://fr.nectar-co.com/fr/accueil.asp?LG=fr
- De Bouche à oreille pour son apéritif wallon : http://www.lesproduitswallons.be/
Jérémy Vandernoot vous réalisera 5 dégustations sur base de ses échanges et des produits des artisans présents:
- Radis / volaille / bouche à oreille
- Carotte / noix / colza du Stwerdu
- Pleurotte/ jaune d'oeuf confit / shitake
- Petit gris de Namur / oignons
- Maquee / safran / miel