Net als alle jongetjes ben ik in een kool geboren! Aan deze natuurlijke en ietwat bovennatuurlijke gebeurtenis, heb ik een zwak voor groenten overgehouden.
Een zoete voorliefde die in de loop der jaren nieuwsgierigheid is geworden en vervolgens een ware hartstocht. Dit alles in het hartje van mijn geboorteland België, een klein paradijs waar de teelt van het "fruit" der aarde een kunst op zich is! Sindsdien heb ik altijd in bewondering gestaan voor moestuinen en groenten marktkramen. De kleuren, de vormen, de glans, het gebladerte, de stelen en de geuren doen mij denken aan de toebereidselen van een feestmaal. Het gepruttel van een zachtjes kokende, heerlijk geurende bouillon, het schaven van een mes dat door een zijdeachtige huid klieft, het knapperige, het krokante, het romige, het zachte..... zijn zoveel knipogen naar de charmes van de seizoenen en naar de prachtige beelden uit mijn geheime tuin!
Dank zij mijn passie, heb ik in talrijke restaurants in België en in het buitenland gewerkt, zoals « La Villa Lorraine » of « Dominique Le Stanc » (Monaco), gewonnen mijn eerste ster met mijn restaurant « Sire Pynnock » in Leuven, behaald « Bocuse d’Or 2002 » en ik ben voorzitter van de «Meesterkoks van België» geworden.
Nu is het met u dat ik mijn passie wil delen en overbrengen!
Regio('s) (reis inbegrepen)
Brussel, Vlaams Brabant, Waals Brabant
Taal/talen
Frans, Nederlands
Beschikbaarheid
Maa | Din | Woe | Don | Vri | Zat | Zon | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Middag | V |
V |
V |
V |
V |
V |
V |
Avond | V |
V |
V |
V |
V |
V |
V |
Chef Statistics